Enten du søkjer fart og spenning, ro og rekreasjon eller er ute etter ei lokal smaksoppleving – her er noko for alle uansett alder og årstid.

Den største attraksjonen i Flåm er Flåmsbana som er ei av verdas brattaste jernbanestrekningar og byr på vill og storslått natur. Flåmsbana blei kåra til «the world’s most incredible train journeys 2014” av Lonely Planet Magazine.

Bli med på ein minnerik båttur frå Flåm til Gudvangen i det som er omtalt som verdas beste reisemål – dei norske fjordane. Vakre Nærøyfjorden vil syna deg kvifor den har fått plass på UNESCOs verdsarvliste. Du kan også bli med på guida kajakk og RIB-turar i området.

Eller kva med å bli med Fjord Tours på rundturen Norge i et nøtteskall®?

I tillegg til fjordruter, er det også vegforbindelsar til Undredal og Gudvangen. Undredal er kjent for stavkyrkja og for den kvite og brune Undredalsosten.

Aktivitetar i Flåm

Her finn du eit utvalg av aktivitetar i Flåm

Basic FjordSafari og vandretur til geitestølen Leim

Turen startar med Basic FjordSafari, som går inn i hjarta av Nærøyfjorden med den storslegne Sagfossen som vendepunkt. I Aurlandsfjorden legg me til ved brygga i Skjerdal og startar fotturen opp til geitestølen Leim. Frå brygga går stien opp til bilvegen/gamlevegen som me føljer med flott utsyn over fjorden opp til Skjerdal gardstun. Vidare er det gardsveg opp til målet, stølen Leim. Det er flotte fossefall å beundra undervegs. Vandreturen frå fjorden og opp til Leim tek omlag 1,5time og er rundt 3km lang. På Leim er det omvisning og innføring i tilverkinga av geitosten. Etterpå nytast lunsj ute på terrassen med ostesmaking til forrett og hovudrett basert på lokale og eigne råvarer. Det vert tid til å nyta utsikta og helsa på geitene før me vandrar attende til gårdstunet i Skjerdal og returnerar til Flåm med bil. Turen kan gjennomførast i all slags vèr. Krevst ingen forkunnskapar av deltakarane, men bør ha bra fysisk form for å gå opp bakkane. Passar for dei som ynskjer ein aktiv tur og ei anleis oppleving av Aurland og dei særeigne tradisjonane du finn her i området. Turen går frå 0 til 360meter høgde. Du treng gode tursko og vanlege uteklede, eventuelt regnklede. Drikkeflaske må vera med. Stølen er åpen frå 1 juli til 31 august. Turen er også tilgjengelig frå 15 juni, då har me medbrakt lunsj frå lokal leverandør og får ost på stølen.   Varigheit: 5,5 - 6 timar Pris: Vaksne kr 1490,- Barn kr 990,- Avgang:  15. juni - 31. august kl 09:00 (med unntak av måndagar) Online Booking: www.fjordsafari.com

Planlegg reisen din!

Vil du oppleve dype fjorder, høye fjell, landskap som tar pusten av deg, kultur og de ekte, vestnorske smakene? Da har du kommet på rett sted!

Finn aktiviteter, overnattingssteder, kulturopplevelser og spisesteder for å fylle ferien din med det beste av hva Vestlandet kan by på.

Følg oss:

  • YouTube

    Winter Wonderland Flåm