Midt i nedstengingen i fjor slapp Closing Eyes, med Ålesundsbrødrene Eirik og Magnus Asker Pettersen andreplaten "Eternal Fidelity" som fulgte opp det kritikerroste debutalbumet "Soft Years" fra 2018. Oppfølgeren er som tidligere produsert og spilt inn i samarbeid med Emil Nikolaisen (Serena-Maneesh, Rundgren Nikolaisen & Lindstrøm, Loch Ness Mouse, etc), men på "Eternal Fidelity" har de fått inn Bergens wünderboy Matias Téllez på siste touch og mix.

Albumet kan høres ut som om et 60-talls band reiste frem i tid, spilte inn og mixet låtene og kom tilbake med noen triks fra 2020. En kan dra referanser til The Magnetic Fields anno 2008 eller The Flaming Lips' grandiose mesterverk "The Soft Bulletin". Nikkene til indiehelter som Stereolab og Yo La Tengo lurer også i kulissene, men det er fortsatt noe helt eget og unikt ved Closing Eyes. I 2018 slapp de debutplaten "Soft Years" som fikk gode anmeldelser, Bergens Tidende rullet sekser! Dette ble fulgt opp med Norgesturne, Vill Vill Vest, KlubbØya og support for The Brian Jonestown Massacre. Samme år ga de også ut en 12" med låter remixet av Lindstrøm og Prins Thomas, Young Dreams og Serena Maneesh.

Nå spiller de endelig sin første konsert i Ålesund og lover å spille låter fra begge platene pluss et knippe helt nye! "Vanskelig andreplate? Ikke akkurat. «Eternal Fidelity» er mye bedre enn debuten – og den var knallgod. Uansett hvordan man vrir og vender på det, er «Eternal Fidelity» et svært imponerende stykke arbeid som bør få sin Spellemannsnominasjon når 2020 skal oppsummeres." 9/10 - Stemmegaffels anmeldelse av "Eternal Fidelity" "Det er litt for mange av de gode låtene til å nevne alle. Det er faktisk like greit å bare kjøpe albumet, faktisk" 6/6 – Bodøpostens anmeldelse av "Eternal Fidelity" "En plate skapt av lekelyst og uhøytidelighet med et hjerte som banker og bobler for rekonstruert pop-finesse. En sterk femmer" Deichman Musikks anmeldelse av "Eternal Fidelity" "An intent to achieve a nostalgic yet modern pop record, with resonating chords and sentimental melodies, succeeds throughout this album, already among the year's best" - Obscure Sounds anmeldelse av "Eternal Fidelity"

Resultatet er en drøm av en førsteplate. Den gir ikke en lyst på «mer» musikk, bare mer tid med det som allerede eksisterer. 6/6 – Bergens Tidendes anmdelse av "Soft Years" Et opium for lyttere som synes solbriller inne er helt riktig! – Ando Woltman, Morgenbladets anmeldese av "Soft Years" Closing Eyes' plate «Soft Years» kan kort oppsummert beskrives som en liten episk og følesesladet reise til et univers der kontraster støter sammen og lager toner som speiler både lys og mørke. 5/6 – Deichman Musikkbloggen

Dørene åpner kl. 20.00 Konsertstart kl. 21.00 ID: 18

  Kontakt

  Adresse:
  • T2, Tollbugata 1B
  • 6002
  • Ålesund
  Telefon:
  E-post:
  Nettside:

  Hvor er Closing Eyes?