Book now

Stor stemme fra liten øystat.


Eivør Pálsdóttir (f. 1983, Syðrugøta, Færøyene) lærte seg etter sigende å synge før hun lærte seg å gå. Oppveksten med synging av tradisjonelle færøyske folkeviser skulle etter hvert gi resultater: Eivør hadde sin første opptreden på TV som 13-åring, og hun vant en nasjonal sangkonkurranse det samme året.
Eivør mottok Nordisk råds musikkpris i 2021, og har i dag utgitt hele 17 album. Stemmen hennes – ofte beskrevet som mild, gripende og overnaturlig – har gitt henne anerkjennelse og fans verden over. Eivørs komposisjoner er også blitt brukt i filmer og TV-serier som Game of Thrones og The Last Kingdom. I 2020 ga hun ut studioalbumet Segl, og en liveversjon av albumet kom i 2021.
Færøyingens musikalske røtter befinner seg i folkemusikken fra hjemlandet, men en finner alt fra jazz, country og storband til klassisk musikk og trip hop i den store katalogen hennes. Eivør er kjent for fengslende live-opptredener med et varmt og levende nærvær, og hun gjorde stor suksess som en del av Nordvegen-konsertserien under Festspillene i 2018.

I stemningsfulle Håkonshallen kan du oppleve Eivør med fullt band. Hun skal også opptre i duoformat med Mathias Kapnas på keyboard i Skjerjehamn lørdag 28. mai.

Foto: Sigga Ella

Source: Visit Bergen

Contact

Address:
  • Bergenhus 10
  • 5003 Bergen
Phone:
Email:
Website:
fib.no/

Where is Eivør?