Book now

Norge er stolt av å være et av verdens mest likestilte land, men i idretten er situasjonen ulik. Er dette et naturlig skille eller er likestilling helt bak mål?

Norge er stolt av å være et av verdens mest likestilte land, men ikke i idrett. Er det rett at kvinneidretten skal ha færre seere og mindre midler?

Det er ikke så lenge siden gutter ikke kunne danse ballett og jenter ikke drive med boksing. Som i resten av samfunnet har kjønnsrollene endret seg mye i idretten. Er det likevel slik at kjønnsroller påvirker unge utøveres muligheter og finansiering den dag i dag? Mange mener det. I mange miljøer hersker det en oppfatning av at idrettsutøvere opplever forskjellsbehandling på bakgrunn av kjønn. Hvem er det som sitter med ansvaret for å gjøre noe med dette. Er det Norges idrettsforbund? Vi hører jo stadig nyhetssaker om utøvere som opplever at forbundet gjør for lite. Diskusjoner om størrelse på hoppbakker og bikinitruser tar stor spalteplass i media og setter søkelyset på det mange mener er grovt urettferdig. Nettopp fordelingen av spalteplass gjør at mange mener media har en del av ansvaret for forskjellsbehandlingen. Er det der problemet ligger? Spørsmålene når det kommer til likestilling og kjønnsroller i idretten er mange. De strekker seg i alt fra pengebruk på ulike landslag til hvilken idrett barna våre velger.
Vi prøver å kommer til bunns i noen av spørsmålene når vi inviterer utøvere, forbund og media til debatt. Det store spørsmålet er om likestilling i idretten er helt bak mål?

Source: Visit Bergen

Contact

Address:
  • Olav Kyrres gate 49
  • 5015 Bergen
Phone:
Email:
Website:
www.samfunnetibergen.no/

Where is Er likestillingen i idretten helt bak mål??