Bestill

Tur til Flørli og Lysebotn med Helgøy Skyssbåt

Lysefjorden er en av de mest kjente fjordene i Norge. Bli med på tur innover fjorden til Flørli og Lysebotn. Her kan du gå i verdens lengste trapp. 4.444 trappetrinn tar deg 740 meter opp i fjellet. Trappa ble opprinnelig bygd i forbindelse med kraftstasjonen på Flørli. Stasjonen ble bygd i 1917 og planen var at denne skulle sikre kraft til et planlagt smelteverk i Flørli.

Flørlitrappene

Trappene i Flørli er et kjent turistmål. Det er 4.444 trinn opp til toppen. Turen opp og ned igjen tar omtrent 3-4 timer med normal gange, slik at de som velger å gå trappene vil nå båten ut igjen.

Utsikten fra toppen av trappene er vel verdt slitet. Det kan vi garantere. Husk for all del fotoapparatet.

Lysebotn

Etter anløp av Flørli går båten videre innover mot Lysebotn. Her ligger den til kai i ca. 2 timer. På turen inn får du se Kjerag om været tillater det. Kjeragplatået ruver 1000 meter over havet og er utgangspunkt for basehoppere fra hele verden. Er dere heldige får dere se et basehopp i det båten passerer under og speider etter Kjerag-bolten.

Guida bygdevandring i Flørli

For de som ønsker det tilbyr Hessel Haker og Flørli4444 en guidet bygdevandring i Flørli. Turen koster NOK 100,- for voksne og NOK 50,- for barn. Turen starter ca. 12:30. Billetter kan kjøpes når man kjøper cruisebillett, eller man kan kjøpe billett på båten på vei innover.

  • Facebook logo

Kontakt

Adresse:
  • Jørpelandsvågen
  • 4100
  • Strand
Telefon:
901 03 555
E-post:
post@helgoy.no
Nettside:
www.helgoy.no/

Hvor er Fjordcruise med Helgøy Skyssbåt til Flørli og Lysebotn?