Hvem sto bak Orderud-drapene,hvordan lokket Jeffrey Dahmer til seg ofrene sine og hva var det nå med O.J. Simpson? Serier, podcaster og artikler om virkelige krimsaker produseres på løpende bånd, og publikum sluker det rått!

True crime, forkledd som både underholdning og gravejournalistikk, har tatt verden med storm. Gullrekka er ut, for fredagstacoen nytes nå til beretninger om groteske mord, kidnapping og uløste gåter. Hva er det med disse historiene som fengsler oss?

Interessen er skyhøy og medie- og underholdningsbransjen produserer stadig nytt innhold. Samtidig må pårørende og andre involverte sitte stille og se sine historier brettes ut på skjermer i de tusen hjem. Er det egentlig greit å grave i personlige tragedier for allmenn underholdning?

Virkelighetskrimmens popularitet og problematikk kan være vanskelig å navigere i. Men frykt ikke - om guider i true crimens landskap har vi med oss krimkommentator Øystein Milli og medieviter Lars Røssland. Vel møtt til en kriminelt god frokost!

Source: Visit Bergen

Showings

February 07:
08:30

Contact

Address:
  • Strømgaten 6
  • 5015 Bergen
Phone:
Email:
Website:

Where is Gåten True Crime?

Fjord Norway's secondary logo