Hareidlandet er ei øy på Sunnmøre som består av kommunene Ulstein og Hareid. Det er den største øya på Sunnmøre.Øya har broforbindelse med Dimna og Eika i Ulstein og med Gurskøya i Herøy/Sande over Dragsundbrua. I sør er øya knyttet til fastlandet via bro til Eika og tunnel til Ørsta/Volda. Eiksundtunnelen går 287 meter under havet og er verdens nest dypeste undersjøiske veitunnel. Fra Hareid er det hurtigbåtforbindelse til Valderøya i Giske og til Ålesund. Fra Hareid er det også ferjeforbindelse til Sulesund i Sula.

Hareidlandet har mye og by på, deriblant mange og varierte turopplevelser til fjells. Tre populære turer er: - Melshornet (668 moh), fin topptur, delvis i skog men mest i åpent fjellterreng. Flott utsikt over øyriket, Storfjorden og Sunnmørsalpene. Gå opp fra Hareid eller Hjørungavåg. - Skafjellet (573 moh), lett å kombinere med andre turstier i området i flott og innholdsrikt turterreng. Eventuelt gå over hele fjellet og ned til Flø eller Ulsteinvik, retur til Hareid ved hjelp av offentlig transport.

-Holstadhornet (531 moh), fin topptur med godt utsyn over Hareid og Hareidsdalen på den eine sida og Brandalsfjella mot nord. Ei fin runde er å gå om Nonsberget og Brandalsegga på veg ned.

Hvor er Hareidlandet?