Book now

Vi er glade for å ønske velkommen til musikalske høgdepunkt frå 1965-2005! Vestlandskrønika vår "Heim" kom i fire kapittel og tok føre seg kvart sitt tiår og vart ein favoritt hos mange. No har vi samla dei igjen og på scenen møter du Sigrid Moldestad, Claus Sellevoll, Anne Wiig, m.fleire og Voksne Herrers Orkester. Billettsalet har starta! Eit supert julegåvetips til nokon du er glad i!

For fem år sidan sparka Det Vestnorske Teateret i gong "HEIM" og starta tidsreisa gjennom Vestlandet frå 1965 til 2005. Det vart ein stor suksess og mange fann vegen til teatersalen og delte felles minne gjennom dei fire kapitla. Vi har vore på Frekhaug, Kleppestø, i Tyssedal, på Mongstad og på Stord, berre for å nemne nokre stadar. Vi har høyrt historier om utferdslengt og heimenostalgi. Om røter i heimbygda og om verda der ute som kom nærare og nærare. Vi har minnast forlis og plattformvelt, møtt karakterar som kjempar for si bygd i møte med industrialisering, utbygging og forureining. Vi har og drukke bobler med jappane, kost oss med kjøpesenteropning og snoreklipping for nye vegar og bruer.

Og ikkje minst har vi sunge med på songane som fulgte liva våre gjennom desse åra. Ver velkommen til musikalske høgdepunkt frå krønika vår!

Av: Eit utval av våre kjære vestlandsforfattarar. Regi: Solrun Toft Iversen og Hilde Sol Erdal. Lys- og videodesign: Silje Grimstad. Kostyme og rekvisittar: Lise Christensen.

Med: Sigrid Moldestad, Claus Sellevoll, Anne Wiig, m.fl og Voksne Herrers Orkester.

Takk til Sparebanken Vest som bidreg med midlar til produksjonen!

Foto: Thor Brødreskift. Fotomontasje: Heidi Fjell

Source: Visit Bergen

Contact

Address:
  • Øvre Ole Bulls Plass 6
  • 5012 Bergen
Phone:
Email:
Website:
www.detvestnorsketeateret.no/pa-scenen/heimatt/

Where is Heimatt?

Fjord Norway's secondary logo