Book now

The Jungle Book. Regi: Wolfgang Reitherman. USA, 1967. Språk: engelsk. Tekst: norsk. Aldersgrense: tillatt for alle. Format: 35mm. 1t 15min.
Den siste filmen Walt Disney arbeidet med selv
Filmen er basert på Jungelboken fra 1894 av Rudyard Kipling. For første gang forsøkte man å animere figurene ut fra stemmene og ikke omvendt, noe som viste seg å være et lykketreff, til og med så vellykket at Baloos rolle ble utvidet, ettersom Phil Harris gjorde figuren så levende i lydstudioet. Filmen ble umiddelbart en stor suksess, og anses den dag i dag som Disneys kanskje mest populære film.
Når ryktet går om at den farlige tigeren Shere Khan er tilbake i jungelen, bestemmer panteren Bagheera seg for å ta sin venn, jungelbarnet Mowgli, med til et tryggere sted. Målet er menneskebyen, men Mowgli liker ikke denne ideen – jungelen er jo hans rette hjem! Han rømmer, og møter snart den bekymringsløse bjørnen Baloo, som umiddelbart tar på seg oppdraget med å lære Mowgli alt han kan om hvordan man klarer seg i den ville jungelen.
Se her for info om, og kjøp av, Cinematekets filmkort.
Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Source: Visit Bergen

Showings

January 29:

Contact

Address:
  • Georgernes Verft 12
  • 5011 Bergen
Phone:
Email:
Website:

Where is JUNGELBOKEN - 29/1 KL. 13:00?

Fjord Norway's secondary logo