Book now

MYLDR presenterer: Nils Petter Molvær Group i Molde Domkirke
Det er duket for en helt spesiell kveld i majestetiske Molde Domkirke når Nils Petter Molvær Group inntar et av de vakreste akustiske byggene Molde har å by på.

Buoyancy er et bandalbum. Mer enn noen gang har Molvær involvert sine medmusikanter i konseptet. Switch brakte ham nærmere Sundstøl og Dahlen, mens den nye bassisten Jo Berger Myhre har hatt betydelig innflytelse på hvilken form Buoyancy ville ta, ikke minst som co-produsent. Det faktum at det er et bandalbum betyr ikke at Molvær fornekter seg selv noen svært poetiske soloparti underveis. Men på en fantastisk måte har han lykkes i å brette hele bandets lyd inn i trompeten, at selv solopartiene kommer ut som kollektive prestasjoner. Platen vant Spellemannpris for beste jazzplate 2016. Trompetisten, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær har endret ansiktet til improvisert musikk i Europa det siste tiåret. I tillegg til å være en grensesprengende trompetist, som skaper sin egen unike sound, har han også spilt inn lydspor for en rekke filmer og TV-filmer, dokumentarer og skuespill. Så langt har det blitt ni album under eget navn.

Molværs debutalbum "Khmer" (ECM) solgte over 250.000 eksemplarer på verdensbasis og etablerte Molvær som en av de ledende stemmene til den nye europeiske jazzbevegelsen av nittitallet. Oppfølgerne "Solid Enten", "NP3", "Streamer", "Akutten", "Re-Vision", og "Hamada" ble alle sluppet av Universal / Emarcy -med stort hell - over hele verden. Med albumet "Baboon Moon" gikk Molvær over til SONY Columbia og jobbet med et nytt band med Stian Westerhus på gitar og Erland Dahlen på trommer. Stilistisk har han forandret ved å integrere mer indie-rock og alternative elementer i musikken hans. Hans siste innsats omfatter arbeider med symfoniorkestre og med den kjente norske komponist / arrangør Rolf Wallin. I 2013 ga han ut et album sammen med den tyske DJ og elektronisk artist Moritz von Oswald.

  Contact

  Address:
  • Kirkebakken 2
  • 6413 Molde
  Phone:
  Email:
  Website:
  www.eventim.no/tickets.html?affiliate=VO1&doc=erdetaila&fun=erdetail&erid=2931246

  Where is MYLDR presenterer: Nils Petter Molvær?