Book now

Pink Floyd: The Wall. Regi: Alan Parker. Storbritannia 1982. Engelsk tale, norsk tekst. 35mm, 1t 35min.
We don't need no education!
De fleste oppvokst på 80-tallet kan vanskelig la være å ha et forhold til Pink Floyds mastodont-prosjekt "The Wall". En blanding av politikk, psykologi og syre appellerte helt klart til en hel generasjon tenåringer frustrert over den vanlige blandingen av foreldre, skole og sex som ikke funker.
Pink Floyd: The Wall er en pop-surrealistisk film laget over Pink Floyds legendariske platealbum med samme navn. Bob Geldof – med og uten øyenbryn – er rockestjernen Pink som ser seg tilbake på sin farløse oppvekst med en overbeskyttende mor. På skolen utøves jernhard disiplin, og de voksne rollemodellene kan ikke akkurat kalles sunne.
Filmen er en storslagen og voldsom collage, bestående av en velfungerende blanding av animasjon og fiksjon. Vi følger rockestjernen på både gode og dårlige tripper, der fragmenter av hans fortid blir blanda sammen med spøkelsene skapt i hans fantasi. Musikken er selvfølgelig en opplevelse i seg selv, men filmen tar det hele opp på et nytt og enda sterkere nivå.
Denne filmen var et emosjonelt sjokk den gangen den kom. Hva med i dag?

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Source: Visit Bergen

Contact

Address:
  • Georgernes Verft 12
  • 5011 Bergen
Phone:
Email:
Website:
cinemateketbergen.no/

Where is PINK FLOYD: THE WALL?