Bestill

Hylsfjorden ligger helt nord i Ryfylke, i en fjordarm av Sandsfjorden. Den er en av de mest spektakulære fjordene i regionen, der den skjærer gjennom høye fjell og idylliske bygder. I dag er fjorden kanskje blant de mest bortgjemte skattene i Ryfylke, men fjorden har en rik historie som en av de viktigste handelsrutene mellom øst og vest på 1800-tallet. Hylsfjorden ender i Hylen hvor Hylen kraftstasjon ligger. Kraftstasjonen er vernet, og er en del av Nord-Europas største vannkraftutbygging – Ulla Førre.

På et cruise innover Hylsfjorden får du oppleve storslagen natur, idylliske bygder, spennende historier og kortreist lokalmat fra Suldal og Ryfylke. På vei tilbake stopper båten på det sjarmerende strandstedet Sand, blant hvite trehus, torgsalg og gode opplevelser tett på fjorden. Her er lokale nisjebutikker, kafeer og uteservering ved fjorden. Det er også mulig å bli med på en bygdevandring gjennom sentrum.

Sand er også utløpet for den 22 kilometer lange lakseelva Suldalslågen. Den er kjent for sin villaksstamme, og bare 10 minutters gange fra sentrum kan du oppleve Sandsfossen og se villaksen i Norges første laksestudio. Her ligger også Høsebrua, som er en kjent arkitekttegnet gangbro over Suldalslågen.

 

  • Facebook logo

Fra NOK 1099,00

Kontakt

Adresse:
  • Hylsfjorden
  • 4230
  • Suldal
Telefon:
901 03 555
E-post:
post@helgoy.no
Nettside:
www.helgoy.no/turar/cruise-til-hylsfjorden/

Hvor er Fjordcruise med Helgøy Skyssbåt til Hylsfjorden?