Book now

The Red Shoes. Regi: Emeric Pressburger, Michael Powell. Storbritannia 1938. Aldersgrense: 15 år. Språk: engelsk. Tekst: utekstet. DCP, 2t 13min.
Uforutsigbart, fargerikt og vakkert
Powell og Pressburgers storhet lå ofte i de surrealistiske og fantasipregede innslagene i filmene deres og i den kreative bruken av Technicolor. I denne filmen følger vi et legendarisk europeisk ballettkompani som skal fremføre balletten The Red Shoes. Vi møter den unge, vakre ballerinaen Victoria Page, som rives mellom to kreative, sjalu menn; den unge, fremadstormende komponisten Julian Craster og den eneveldige, nådeløse ballett-impressarioen Boris Lermontov.
Victoria danser seg til berømmelse i den smertefulle hovedrollen, mens ballettens tragiske historie gjentar seg i kulissene. Her er det ikke snakk om et klassisk romantisk trekantdrama – Victoria må velge mellom Boris' ambisjoner om å gjøre henne til verdensstjerne og sitt forhold til Julian. Filmen er løselig basert på et eventyr av H. C. Andersen.
I The Red Shoes blandes historien, farger, design, musikk og dans til et totalt kunstverk – og også en av de største kassasuksessene i britisk filmhistorie og en selvsagt del av enhver britisk filmkanon. Filmens skjønnhet inngir fortsatt ærefrykt, og denne blir ikke mindre når den foreligger i en nyrestaurert utgave – et praktfullt digitalt restaureringsarbeid.

Rullestolbrukere
Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å kontakte oss på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.

Source: Visit Bergen

Schedule

From December 8 to December 8

Monday:
Closed
Tuesday:
Closed
Wednesday:
Closed
Thursday:
20:30–22:45
Friday:
Closed
Saturday:
Closed
Sunday:
Closed

Contact

Address:
  • Georgernes Verft 12
  • 5011 Bergen
Phone:
Email:
Website:

Where is THE RED SHOES?

Fjord Norway's secondary logo