Vinnufossen er med sine 865 meter, Europas høyeste fossefall. Vinnu har sitt utspring fra isbreen Vinnufonna, som er det største isbreen mellom Jostedalsbreen og Svartisen. Ca. seks km. fra Sunndalsøra på Rv 70, ligger rasteplassen Holsskeiet. Herfra kan du se Vinnu stupe ned den bratte fjellsiden. Når fossen er på sitt største, sprer den seg som et brudeslør over en stor del av fjellsiden.

Vinnu er et yndet fotoobjekt og på sommerstid er det mange biler som står parkert langs veien for å få det beste bildet av fossen. Ønsker du å komme tettere på fossen er det mulig å følge merket sti fra Holsskeiet. Stien er ryddet og det tar ca. 20 minutter å gå opp til foten av fossen. Det er planer om å bygge sherpatrapp opp langs fossefallet, som vil gi muligheter for lett tilgjengelige og spektakulære naturopplevelser.

Sunndal med sine mektige fjell, har flere fosser i verdensklasse. Ikke så kjent og litt mer i skjul enn Vinnu, stuper Skorga, 864 meter, ned fjellsiden. Den er Europas nest høyeste fossefall og befinner seg ca. to km. fra Vinnu.

I tillegg til Vinnu og Skorga, har Sunndal også Åmotan, som betyr elvemøte. Der møtes hele seks elver med sine fossefall. Sunndal kalles med rette Fossenes Rike!

Kontakt

Adresse:
  • 6600
  • Sunndal
Telefon:
+47 70 23 88 00
E-post:
info@visitnorthwest.no
Nettside:
www.visitnorthwest.no

Hvor er Vinnufossen?