Viktig info: Fløibanen er for tiden stengt pga ombygging. Åpner 1. april 2022. Her kan du lese mer om å gå opp til Fløyen.

Om du kan styre din begeistring for å gå i tunge motbakker kan du ta Fløibanen til topps, og spasere ned til Bergen sentrum lett som bare det. Dette er en veldig populær tur som passer for folk i alle aldre og turen tar ca 45 minutter. Du kan selvsagt gå opp til Fløyen også, men da tar det litt lenger tid.  

Har du med barnevogn eller små barn er ikke det noe problem – du får lett plass til barnevogna inne på Fløibanen, og spaserturen ned til Bergen sentrum går fint med vogn. En stor fordel om du har bremser, for det er bare nedover!

Vil du ta Fløibanen bare et stykke ned, kan du hoppe av på en mellomstasjon som for eksempel Fjellveien, og ta siste biten av turen til fots. Dette er spesielt aktuelt om vinteren, da det lett kan bli glatt i høyden. Tar du Fløibanen halvveis ned fra fjellet pleier det å være bart, uansett årstid.

På denne turen vil du få en gylden anledning til å ta flotte bilder. Du får fin utsikt hele veien ned samtidig som du går i den sjarmerende gamle trehusbebyggelsen som Bergen er kjent for.

Veien snor seg ned fra fjellet med sine mange svinger, men det veldig lett å finne frem. På turen bør du legge inn godt med tid til å sette deg på en av de mange benkene på ferden. De er plassert slik at du virkelig kan ta inn den flotte utsikten.

Når du er kommet nesten ned kommer du til Skansedammen. På vinteren kan du gå på skøyter her og om sommeren kan du nyte livet på en av de mange fine plassene rundt dammen. 

Kontakt

Adresse:
  • Fløyfjellet
  • 5014
  • Bergen
Telefon:
55 55 20 00
E-post:
info@visitbergen.com
Nettside:

Grønne sertifiseringer

Spasertur ned fra Fløyen til Bergen sentrum har fått sertifisering for sin miljøinnsats fra:
  • ISO-14001
Miljøsertifisering i privat og offentlig virksomhet, inkludert turisme.

Hvor er Spasertur ned fra Fløyen til Bergen sentrum?