Ytstetinden er et nydelig fjell som ligger åpent til ut mot fjorden med fantastisk utsikt i alle retninger. Det meste av turen går i åpent og lett fjellterreng.

Turbeskrivelse Følg skogsveien fra østenden av parkeringsplassen. Følg veien oppover til en liten seter tett oppunder tregrensa. Hold til høyre for elva et stykke oppover langs stien. Stien krysser elven rett over tregrensen. Følg stien opp på en tydelig kant hvor det er skiltet til Ytstetind og Remmemstind. Herfra dreier turen mot høyre mot Båtreset, sikt omtrent mot det laveste punktet. Særlig tidlig i sesongen kan det ligge en del snø i siden, så finn gjerne korteste vei over snøen. Stien er utydelig, men det finnes mange tråkk å følge. Du går i lett fjellterreng videre opp på Båtreset, hvor man så dreier venstre mot Ytstetind. Man ser hele ryggen nede fra Båtreset og kan gå mot toppen enten midt på ryggen eller på kanten til venstre. Den siste biten opp mot toppen (ca. 200 høydemeter) går i steinete terreng som går over i steinur. Om man går midt på ryggen, hold deg gradvis mer til høyre opp mot toppen for å unngå de bratteste partiene. Det siste stykket kan oppleves litt bratt, med en stigning på ca. 35 grader.

Det kan være mye snø på ruten tidlig i sesongen. Toppen er ganske værutsatt, så følg med på værmeldingen og se an været underveis. Ta ikke unødige sjanser, og snu om været endrer seg. Det finnes ikke noe egnet sted å søke ly på turen.

Adkomst og parkering

Fra Helland sentrum følg Fv 661 mot Tomrefjord. Etter ca. 4,5 km tar du av mot venstre, det er skiltet mot Flate. Følg Flatevegen (Fv160) 750 meter innover og ta av første avkjørsel til høyre. Hold til høyre og følg vegen opp mot gården. Videre gjennom gardstunet (kjør sakte!), til høyre og til kasse for bompenger (30 kr, kontant eller Vipps). Følg vegen 300 m til parkeringen. Turen går videre på traktorveg i østenden av parkeringsplassen.

Kontakt

Adresse:
  • 6390
  • Vestnes
Telefon:
70 23 88 00
E-post:
Nettside:
www.stikkut.no/turar/300162

Hvor er Ystetind?