Zum Hauptinhalt
Jetzt buchen

Anbefalt aldersgrense: 6 - 99 år

Matilda

Verdens minste heltinne!
Musikalen Matilda hadde urpremiere i 2010 på selveste Royal Shakespeare Company i Stratford upon Aven, og har siden den gang blitt sett av over 10 millioner mennesker verden over. Nå er turen endelig kommer til Stavanger og Rogaland Teater. Vi har plukket fra øverste skuespillerhylle og stiller med et frodig ensemble bestående av både voksne skuespillere og medlemmer fra Barne-og ungdomsteatret når Matilda skal levendegjøres i vår. 
Matilda handler om den lille, intelligente jenta – med overnaturlige evner – som dessverre er født inn i en helt fryktelig familie. Hun tilhører en av de svakeste gruppene i hele verden: barna. De som ikke har noe de skulle ha sagt og er bundet til de voksnes beslutninger og prisgitt normene de voksne har lagt. Det gjelder så sannelig også Matilda, som er dobbelt utsatt.
For den lille, modige og boklige Matilda er barn av sine foreldre, som er for selvopptatte og platte til å se hennes kvaliteter og fantastiske egenskaper. Hennes mor ville først ikke erkjenne at hun var gravid og var rasende da hun gikk glipp av en dansekonkurranse på grunn av fødselen. Og hennes far ble illsint da han fikk vite at han hadde fått en datter og ikke en sønn! Noe han fremdeles er harm over!
Matilda innser derfor tidlig at hun ikke på noe tidspunkt vil oppleve et snev at kjærlighet verken fra sin halvkriminelle bilselgerfar eller sin skjønnhetssøkende mor. Så Matilda forsvinner inn i bøkenes fantasifulle verden og fordriver tiden på biblioteket i selskap med den litt distré bibliotekaren Frk. Phelps.


Man skulle tro det ikke kunne bli verre, men så starter Matilda på skolen. Her regjerer den tyranniske rektoren Frk. Trunchbull, en gammel olympisk sleggekaster, som ofte benytter seg av et bur når elevene skal straffes. Men Matilda er ikke en jente som finner seg i urettferdighet og sammen med sine nye skolekamerater beslutter hun seg for å gjøre opprør.
 
 

Vorstellungen

18. Juni:
18:00
19. Juni:
18:00
20. Juni:
18:00
21. Juni:
18:00

Kontakt

Adresse:
  • Teaterveien 1
  • 4005 Stavanger
Telefon:
+47 51 91 90 90
E-Mail:
billettsalg@rogaland-teater.no
Website:
www.rogaland-teater.no

Wo ist Roald Dahls Matilda.The Musical?