A brand icon

Concerts

Ash & Thorns - Kulturfabrikken Billett Ash & Thorns

Ash & Thorns, som for alvor ble mer kjent i Norge etter at de gikk videre i The Voice med sin egen låt Signs, slipper ny musikk. Nå legger de ut på sin mest ambisiøse turné noensinne. Nå er de aktuelle med sin siste plate Mosaic of Facts. Etter TV-deltakelsen satt lovordene løst, og mange sammenlignet Ash & Thorns med artister som Simon and Garfunkel og The Everly Brothers. Nå ønsker de å vise frem sin egen musikk med ei plate som favner bredt sjangermessig - alt fra drivende ballader med sløye gitarsoloer til jazzete låter med intrikate harmonier. Folk-duoen fra Oslo har funnet et tidløst musikkuttrykk som henter inspirasjon fra artister som Gillian Welch og The Milk Carton Kids og som utfyller den stadig mer populære norwegicana-bølgen med sin tradisjonelle tilnærming til americanamusikken og nakne orkestrering. Med Mosaic of Facts tar Ash & Thorns et steg ut i et mer åpent musikalsk landskap. Sangene og tekstene har blitt mer nyanserte, og vi hører skråblikket på samfunnet som man kan finne hos artister som Jason Isbell. Dette er ikke protestsanger, sier de selv på baksiden av LP'en. Likevel er det en god dose samfunnskritikk å spore i de nye låtene på skiva. Rasmus Dugstad sin karakteristiske og poetiske måte å skildre mørke faser av livet er bærende for flere av tekstene. Ash & Thorns består av Rasmus Dugstad fra Ås og Rolf Mørck fra Eide på Nordmøre. Gutta begynte å spille sammen i 2018 og slipper nå sitt tredje album på fire år. Debutplata Live at The Bokshoop (2019) var et ekte og upolert album som ifølge Tidens Krav "tok oss med til Badlands-filmen av Terrence Malick. Eller kanskje til et Huckleberry Finn-Landskap, flåteseilende ned Mississippi..." I mars 2020 varmet Ash & Thorns opp scenen for Darling West like før landet stengte ned og i januar 2021 kom deres første studio-plate River of Wrongs ut. Midt i en pandemi, uten mulighet for å spille konserter. Heldigvis fikk bandet spilt flere konserter mot slutten av fjoråret og de er nå veldig klare for å spille sin nye musikk for publikum.

Den Mjød - Kulturfabrikken Billett Den Mjød

Dørene åpner 20:00 Konsert 21:00 De tre artistene fra Kristiansund låter så godt sammen at du virkelig lurer på om det kan være Crosby, Stills, Nash eller Young som står på scenen. Ikke så rart. Nettopp denne verdensberømte kvartetten er forbildene til Jan Dahlen, Bjørn Ersvik og Arve Sørdal, som i over 50 år har vært medlemmer av den svært så velklingende trioen «Den Mjød». Konserten med «den Mjød» kommer selvsagt til å inneholde en rekke hits skrevet og fremført av trioens musikalske helter fra 1970-talle, nyere amerikansk vestkystmusikk hører også med. Én og annen egenkomposisjon vil likevel snike seg inn, og instrumenteringen vil variere fra full godfot med tre gitarer og tre stemmer, til vare toner med én gitar eller ett piano og perkusjon, alt ettersom stemningene i konserten skifter. Det vil bli en variert konsert, med trestemt godlyd garantert uten rust, og ikke minst gjenhør med mange av klassikerne som de amerikanske forbildene enten skrev som trio, som kvartett eller hver for seg. Opp igjennom årene er trioen spurt utallige ganger hva det merkelige bandnavnet «den Mjød» betyr. Enkelt forklart, ikke så mye mer enn «øl» i bestemt form, altså en grammatikalsk lek, fordi et av bandmedlemmene etter en tur til byen «den Haag», syntes de to ordene klang så godt sammen. Til historien hører at forstavelsen «den» for nederlendere er den samme som «the» på engelsk, eller «der», «die» og «das» på tysk. Trioen fant imidlertid den gang ut at de var av norsk vikingblod, og som 1970-tallister flest mer opptatt av øl enn av Haag. Ergo: «den Mjød» ble født, i 2020 for over 50 år siden. Arve Sørdal er en svært erfaren musiker, skuespiller og kulturarbeider på mange områder. Han har hatt mange roller på teaterscenen, og hundrevis av oppdrag som soloartist. Bjørn Ersvik er pianist, gitarist, artist og låtskriver. Han har opptrådt både i Norge og utlandet. I øyeblikket arbeider han med komposisjoner som skal bli til et helt album. Jan Dahlen er låtskriver, artist, gitarist og nesten et kapittel for seg, siden han er regnet for å være én av de sentrale utøverne i norsk americana-, country-, folk-, roots-, og bluessjangrene. Han er til og med kalt «Kristiansunds svar på Willie Nelson». Dahlen slo igjennom med sitt legendariske countryband «The Shotgun Riders» i 1981 og har flere plateutgivelser bak seg.

Sebastian Zalo & Gus Polden - Vi skal ut billett Zalo & Polden

Sebastian Zalo og Gus Polden har et helt unikt samarbeid. De er ikke bare gode venner, de har også en vanvittig musikalsk kjemi. De siste årene ha... Sebastian Zalo og Gus Polden har et helt unikt samarbeid. De er ikke bare gode venner, de har også en vanvittig musikalsk kjemi. De siste årene har de skrevet utallige låter og herjet scener sammen. Og det er på scenen Sebastian Zalo og Gus Polden liker seg best, med en magnetisk scenetilværelse trekker de publikum inn i sitt univers. Nå legger de ut på turné sammen, og skal besøke en variasjon av scener, alt fra pizzarestauranter til store kulturhus står på plakaten. De ønsker å komme nærmere sitt publikum og treffe dem i sitt eget miljø. Den 23 år gamle Hortensgutten Sebastian Zalo er godt i gang med å sette sitt preg på det Norske musikklandskapet. Han har en sjelden evne til å balansere det såre og det selvsikre, noe som gjør musikken hans både fengende og folkelig. Talentet sin karisma har allerede skapt unike relasjoner med lyttere gjennom musikken og opptredener på steder som by:Larm, Øya, Lindmo, De Neste, & P3 Live. Forårets meritter ble konkludert i nominasjoner som «Årets Nykommer» på «P3 Gull» og «Årets Gjennombrudd» på «Spellemann». Men pangstarten er dog akkurat det – kun starten på en mangfoldig og berikende reise. Med seg på turné har han Gus Polden, en uanstrengt historieforteller og eminent musiker. 25 år gamle Gus Polden fra Nøtterøy har de siste årene vist seg som en svært dyktig låtskriver og multi-instrumentalist, etter å ha skrevet og laget musikk med andre artister. Han debuterte som soloartist høsten 2021, og har så langt gitt ut låtene Hardere Vær, Over og Olivengrønn

MEG OG DOLLY

Meg og Dolly Hanne Sørvaag elsker Dolly Parton - «Dolly Parton og Hanne Sørvaag er rett og slett en god match» skrev pressen etter premieren. - Gjør deg klar for høstens store kritikerroste showkonsert som hyller «the one and only» Dolly Parton. Med over 3000 låter i bagasjen og 40 år siden superhiten «9 to 5» ble gitt ut er det klart for å feire en av nåtidens største artister i forestillingen «Meg og Dolly». På scenen står den folkekjære artisten Hanne Sørvaag som skal ta deg med på en musikalsk reise i Dollys univers sammen med et stjernelag av musikere. Hanne har elsket Dolly siden hun var en liten jente, og hun har vært en stor inspirasjon for Hannes karriere. Dette vil du merke gjennom historier, opplevelser og låter i forestillingen «Meg og Dolly». Dolly Parton har vært aktiv som artist i 70 år og har gitt oss en rekke store hits. Hvem husker vel ikke låtene «Jolene», «Here you come again»,»Islands in the stream» og «I will always love you» som også Whitney Houston hadde stor suksess med? Disse og mange flere vil du få oppleve høsten 2021 når denne hitparaden av en forestilling tar turen til oss for å gi deg en festaften du sent vil glemme. Tilbakemeldinger: Gåsehudfaktor 10 – Romerikes Blad Publikum jublet – Arendalstidende Hun er dyktig både som sanger og formidler – Harstad Tidende Og en smakebit kan du få her: https://www.youtube.com/watch?v=d8Hjg1SbFIUlille Pris: 585 kr inkl avgift (Salgstart mandag 16.11.2020) Showstart 19.00 Forestillingen varer i 80 minutter uten pause Etter forestillingen er det mulig å sikre seg en signert plate.

MYLDR presenterer: Nils Petter Molvær

MYLDR presenterer: Nils Petter Molvær Group i Molde Domkirke Det er duket for en helt spesiell kveld i majestetiske Molde Domkirke når Nils Petter Molvær Group inntar et av de vakreste akustiske byggene Molde har å by på. Buoyancy er et bandalbum. Mer enn noen gang har Molvær involvert sine medmusikanter i konseptet. Switch brakte ham nærmere Sundstøl og Dahlen, mens den nye bassisten Jo Berger Myhre har hatt betydelig innflytelse på hvilken form Buoyancy ville ta, ikke minst som co-produsent. Det faktum at det er et bandalbum betyr ikke at Molvær fornekter seg selv noen svært poetiske soloparti underveis. Men på en fantastisk måte har han lykkes i å brette hele bandets lyd inn i trompeten, at selv solopartiene kommer ut som kollektive prestasjoner. Platen vant Spellemannpris for beste jazzplate 2016. Trompetisten, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær har endret ansiktet til improvisert musikk i Europa det siste tiåret. I tillegg til å være en grensesprengende trompetist, som skaper sin egen unike sound, har han også spilt inn lydspor for en rekke filmer og TV-filmer, dokumentarer og skuespill. Så langt har det blitt ni album under eget navn. Molværs debutalbum "Khmer" (ECM) solgte over 250.000 eksemplarer på verdensbasis og etablerte Molvær som en av de ledende stemmene til den nye europeiske jazzbevegelsen av nittitallet. Oppfølgerne "Solid Enten", "NP3", "Streamer", "Akutten", "Re-Vision", og "Hamada" ble alle sluppet av Universal / Emarcy -med stort hell - over hele verden. Med albumet "Baboon Moon" gikk Molvær over til SONY Columbia og jobbet med et nytt band med Stian Westerhus på gitar og Erland Dahlen på trommer. Stilistisk har han forandret ved å integrere mer indie-rock og alternative elementer i musikken hans. Hans siste innsats omfatter arbeider med symfoniorkestre og med den kjente norske komponist / arrangør Rolf Wallin. I 2013 ga han ut et album sammen med den tyske DJ og elektronisk artist Moritz von Oswald.

Stellar Festival 2021

DAGNY Få artister treffer publikum like umiddelbart som DAGNY, både når det kommer til hennes energiske sceneopptredener og fengslende poplåter. Sangfuglen fra nord sendte sjokkbølger gjennom bransje og publikum da hun slapp «Backbeat», og siden den gang har hun bygget seg opp til å bli en av landets mest spennende liveartister og låtskrivere, med en katalog som har over 600 millioner strømminger. Dagny viste at hun var langt fra en one hit wonder da hun fulgte opp «Backbeat» med låter som «Fool's Gold» feat BØRNS, og EPen «Ultraviolet» det samme året. EPen fikk et samlet kritikerkor til å kaste høye terningkast og beskrive henne som Norges nye internasjonale pophåp. Blant hennes mange meritter var hun VEVOs One to watch i 2017, og Dagny har vært P3 Gull og Spellemann-nominert utallige ganger. Etter å ha skrevet over 250 låter og vært i sessions og studioer verden over, slapp Dagny Side A av debutalbumet Strangers / Lovers før sommeren 2020. Albumet ble endelig komplett når hun gav ut andre del, og dermed debutalbumet Strangers / Lovers i sin helhet, den 2. oktober. Dagny's debut album har blitt kritikerrost av blant andre BBC, Billboard og Independent, som skriver «Strangers / Lovers, is a veritable koldtbord of slick, danceable tracks that capture both the euphoria of love and the defiance of heartbreak». Albumet inneholder store poplåter som «Come Over» som lå tre uker på toppen av den norske radiolista, og «Somebody» som i dag har over 19 millioner strømminger, har vært A-listet på både NRK P1 og NRK P3 og ligger fortsatt på topp 15 på Spotify Norge, 5 måneder etter utgivelsen. "Dagny er en fantastiskartist som passer utmerket for Stellar Festival, og vi er i ekstase over å ha henne i vår lineup for årets arrangement. Vi var aldri i tvil under bookingprosessen. I øyeblikket er hun en av landets heteste artister, og dette er musikk folk flest kan appellere til. 

deLillos - Kulturfabrikken Billett deLillos

deLillos ble dannet i Oslo i 1984. Gruppen blir regnet som en av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og frem til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene. deLillos har i 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. De har vært kompromissløse i sitt uttrykk og tro mot sitt univers, samtidig som de har utfordret det kreative både når det kommer til format og innhold. Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger: for Neste sommer fikk de Spellemannprisen 1993 i klassen rock og for Sent og tidlig fikk de Spellemannprisen 1995 i klassen gruppe. Bandet fikk også Gammleng-prisen i klassen pop i 1994. Bandet har i tillegg vært nominert til Spellemannprisen i klassen rock fire ganger: i 1987 for Før var det morsomt med sne, i 1989 for Hjernen er alene, i 1997 for Stakkars og 2000 for Kast alle papirene, samt i klassen Popgruppe i 2010 for Hjernen er alene i Operaen. I tillegg har de vært nominert til Årets spellemann i 1994, årets låt for «Smak av honning» i 1995 og tidenes norske hit for «Neste sommer» i 2001. Lars Lillo-Stenberg deltok i Hver gang vi møtes i 2014. Samme høst ga deLillos ut albumet "Rett og slett livet" til strålende kritikker. Albumet lå på 1. plass på iTunes og VG albumlista etter utgivelsen. deLillos feiret i 2015 30 årsjubileum som plateartist, med konserter over det ganske land og avsluttet med 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live. Siden sommeren 2016 har bandet utgitt albumene "Peiling på seiling", "La oss ble fri for all nostalgi" og «Sveve over byen med Kringkastingsorkesteret», 4 singler på digitale plattformer samlet på 2 vinylsinglene "Se på et tre" og "Yoko" og albumet "Dum som et menenske" som alle har fått gode anmeldelser.