Gjør en historisk vandring i KODEs omfattende samling av kunst og design. Se den enestående Sølvskatten og opplev kunsthåndverk og design frå de siste fem hundre årene. Skiftende utstillinger og faste samlinger.

Alt på en billett – billetten er også gyldig i to påfølgende dager.

KODE 1: Nordahl Bruns gate 9 

KODE 1, tidligere Permanenten, er KODEs bygg for kunsthåndverk og design og ble nylig gjenåpnet etter en storstilt rehabilitering.

Her finnes flere saler hvor ulike skiftende utstillinger av norsk og internasjonal kunst og kunsthåndverk settes opp hvert år.

Av faste presentasjoner med verk fra museets samlinger kan du blant annet oppleve Sølvskatten, en utstilling av gullsmedkunst fra Bergen, og Singersamlingen, en kunst- og antikvitetssamling med europeiske og asiatiske antikviteter og malerier av gamle mestre. I trappehallen kan du oppleve den 18 meter høye skulpturen Helix 18m, et bestillingsverk av Bård Breivik.

KODE 1 har egen museumsbutikk med fokus på design og interiør, nye formidlingsrom til barn og en kombinert fest- og konferansesal. Her finner du også restaurant og bar Bien Centro som serverer italiensk mat. Senere vil Kinasamlingen og nye utstillinger med kunsthåndverk og design åpnes. Bygningen er tegnet av arkitekt Henry Bucher og stod ferdig i 1896.

KODE 2: Rasmus Meyers allé 3

Her vises temporære utstillinger og museets samling av samtidskunst.

KODE 2 huser ellers en stor museumsbutikk med bokhandel i 1. etasje, samt kafeen Smakverket som serverer nydelig lunsj. Bygget er tegnet av arkitekt Sverre Lied og stod ferdig i 1978.

KODE 3: Rasmus Meyers allé 7

Høydepunktet for mange besøkende på KODE er museets store samling kunst av Edvard Munch, som du finner i KODE 3. Samlingen er den tredje største i verden og presenterer en rekke av hans hovedverk. Denne utstillingen kan man ikke gå glipp av under ett opphold i Bergen. I tillegg kan du i KODE 3 gjøre en vandring gjennom det ypperste av norsk gullalderkunst med hovedverk av blant andre J. C. Dahl, Harriet Backer, Tidemand & Gude, Christian Krogh og Henrik Sørensen. Du kan også se på finere bergensinteriør og det spektakulære tak- og veggdekorerte rommet malt av Mathias Blumenthal.

Bygget er tegnet av arkitekt Ole Landmark og stod ferdig i 1924 for å kunne ta i mot den store gaven fra forretningsmannen Rasmus Meyer, gitt i 1916

.KODE 4: Rasmus Meyers allé 9 - midlertidig stengt for rehabilitering.

I KODE4s andre etasje kan du gjøre en kunsthistorisk vandring fra 1400-tallet frem til 1900, og i 3. etasje kan du følge bevegelsen i det 20. århundres kunst internasjonalt og nasjonalt. Her finner du blant annet verker av Pablo Picasso, Paul Klee, J.C. Dahl og Christian Krohg. Tårnsalen og flere av salene på KODE 4 er også arena for ulike skiftende utstillinger.

  • Trip Advisor logo

Kontakt

Adresse:
  • Rasmus Meyers allé 3, 7 og 9
  • 5015
  • Bergen
Telefon:
53 00 97 04
E-post:
post@kunstmuseene.no
Nettside:
www.kodebergen.no

Hvor er KODE – Kunstmuseer og Komponisthjem?