Garborgløypa
Ut i naturen og inn i litteraturen

Nå kan du ta med deg smarttelefonen eller nettbrettet og oppleve litteraturen til Arne Garborg på en ny måte. Ved hjelp av QR-koder kan du oppleva over 60 scener i og utenfor Knudaheio, Garborgheimen og Time kyrkje, halvparten film og halvparten lydspor. Kodene som er plasserte utendørs er tilgjengelige for alle året rundt, de som er inne er tilgjengelige i åpningstiden eller etter avtale.

Innholdet er hentet fra mesterverkene Haugtussa og Fred, samt dagbøker og den selvbiografiske boka Knudaheibrev.

Garborgløypa formidler Arne Garborg sin litterære skattkiste der som den hører mest hjemme, i landskapet som inspirerte han og som han så foran seg når han skrev. Tekstene blir presentert gjennom film og lydfiler av skuespillere som representerer forfattaren selv, familien eller litterære superstjerner som Veslemøy og Enok Hove. Noe av det nyskapende med Garborgløypa er at mediefilene blir knyttet til det spesifikke stedet der punktene står. Innholdet i lydfilene gjenspeiler utsikten, og filmene er laget slik at figurene dukker opp i landskapet like foran seeren. Plutselig sitter Arne Garborg på benken ved siden av deg og snakker, eller Veslemøy danser på stien du går på. Landskapet utgjør en fortsettelse av bildet på skjermen, noe som styrker nærværet til både litteraturen og naturen.

Du får oppleve Arne Garborg sin bejublet naturlyrikk, men òg psykologisk drama, barndomsminner og skildring av Jæren og jærbuen. En liten dose absurd komikk følger med. Garborgløypa er full av overraskelser og passer like godt for barnefamilien som for den litteratur-, kultur- eller naturinteresserte.

Mediefilene er produserte av Filmavdelingen AS. Regissør: Alexander Kristiansen. Mellom skuespillerne finner du Karin Hodne som Veslemøy («Haugtussa»), Vegar Hoel som Enok Hove («Fred») og Ørjan Zazzera Johansen som Arne Garborg

Rundreisen er ca. to mil lang.

  • Facebook logo

Kontakt

Adresse:
  • Knudaheio
  • 4342
  • Time
Telefon:
47 77 60 20
E-post:
post@jaermuseet.no
Nettside:
www.jaermuseet.no/garborgsenteret/garborgloypa-2/

Hvor er Garborgløypa?