FjordKysten og Sunnfjord strekk seg frå breen i aust til fjorden og øysamfunna i vest. Avstandane er korte mellom dei store opplevingane. Her finn du vakker urørt natur, god plass, tusenvis av øyer, tronge fjordar, brear, fossefall og mektige fjell som stig rett opp frå havet.

Regionen har ei rik og spennande historie, med spor heilt tilbake til steinalderen. Her kan du besøke eitt av dei største helleristningsfelta i Norge – Ausevika, eller dei største steinbrota frå vikingtida og mellomalderen i Hyllestad. På Sagaøya Kinn kan du besøke den sagnomsuste Kinnakyrkja frå 1100-talet. Astruptunet i Jølster og Sogn og Fjordane Kunstmuseum i Førde byr på eit vidt spenn av kunstnarlege inntrykk, i tillegg til fleire galleri og museum i heile regionen.

Ta med deg kajakken, sykkelen, fjellstøvlane og fiskestonga! FjordKysten og Sunnfjord er som skapt for eventyr!

An icon of trees

La deg inspirere

Finn inspirasjon og gode idear til din draumeferie. Vi garanterer spektakulær natur og gode opplevingar! Velkomen til små og store eventyr hos oss i FjordKysten og Sunnfjord!

Aktivitetar i FjordKysten og Sunnfjord

Landskapet og naturen har blitt forma gjennom tusenvis av år og byr på store variasjonar innanfor korte avstandar. Dette gjer at vi kan by på eit stort utval av aktivitetar – både på, under og over havoverflata

An icon of trees

Destinasjonar langs FjordKysten og Sunnfjord

Utforsk FjordKysten og Sunnfjord og oppdag eit variert og fasinerande landskap. FjordKysten og Sunnfjord omfattar kommunane Solund, Hyllestad, Askvoll, Fjaler, Kinn og Sunnfjord.

Arrangementer i FjordKysten og Sunnfjord

Les mer om utvalgte sted og attraksjoner fra FjordKysten og Sunnfjord.

Førdefestivalen

Opplevingar for livet! Førdefestivalen vert arrangert kvart år i første halvdel av juli. Den er det største fleirkulturelle musikkarrangementet i Norge og hadde sin første festivalen i 1990. Festivalen tilbyr eit variert program med konsertar, kurs, utstillingar, barneaktivitetar og turar. Kulturhuset Førdehuset er hovudarena for dei mange konsertane, men festivalen har òg samarbeid med med andre kulturinstitusjonar, hotell og kyrkjer om arrangement under festivalen. Den vakre Vestlands­naturen dannar ei unik ramme rundt festivalen. Festivalen presenterer etnisk musikk frå heile verda. Vi ynskjer å la publikum få oppleve noko av det fantastiske mangfaldet av musikk-kulturar og -tradisjonar som finst på kloden vår.   Musikalsk kvalitet - nye musikkopplevingar   Festivalen søker å engasjere dei beste utøvarane innan verdas mange musikkulturar og musikk-uttrykk. Festivalen er kjent for eit programval som appellerer til eit ope og nysgjerrig publikum, og går ikkje alltid den breie vegen når det gjeld val av musikarar. Festivalen vil gjerne gje tilhøyraren nye musikkopplevingar. Mange musikktradisjonar og musikarar har blitt presentert for fyrste gong i Norge frå festivalscena i Førde. Men også folkemusikk­tradisjonar som er kjende og kjære for folk flest har sin plass på Førdefestivalen. Den norske folkemusikken er ein stor og naturleg del av festivalprogrammet, og festivalen legg særskilt vekt på å få fram unge musikarar og nye produksjonar. Det vert òg lagt stor vekt på at musikarane skal ha eit godt opphald i Norge og Førde. God artistservice er eitt av festivalens varemerke.

Robert Post Duo

Robert Post (født Robert Øien Fylling), frå Langevåg på Sunnmøre, debuterte i 2005 med si sjølvtitulerte plate som han fikk to Spellemannprisar for. Albumet inneholdt førstesingel «Got None», som gikk heilt til topps i Italia, samtidig som den gjorde det sterkt på lister i Storbritannia, Frankrike og Noreg. Debutalbumet, som blei gitt ut av Universal Music UK og produsert av Mike Hedges (The Cure, Manic Street Preachers, Travis), var "Record of the Week" på BBC Radio 2, og Sunday Times Culture skreiv dette om plata: «The whole of Post's debut album glories in tunes many songwriters would kill for…» Musikken blir skildra som sofistikert, stemningsfull og fengande folkrock med særpreg og tidlause melodiar, som om ein blandar Sgt-Pepper era Beatles med Rufus Wainwright sin sjarme, litt Bob Dylan og ein dæsj Neil Young. I åra etter debuten har Robert Post spelt både på klubbar, festivalar og TV-show i Europa og USA, og etter kvart delt scene med mange kjende namn. I 2009 ble oppfølgaren "Disarm & Let Go" slept til gode omtalar i Noreg. Rhetoric (2011) viste en meir neddempa og akustisk utgåve av sunnmøringen og i 2013 slapp han si foreløpig siste plate "The Button Moulder", der han spelar alle instrument sjølv. I 2022 gir Robert Post ut ny musikk, - eit dobbeltalbum med hele 21 låter med gitardrive pop/rock med fullt band og flere gjesteartistar. Med ei fersk lansering i bagasjen kjem han til å gjere en omfattande turné. På Vesle Kinn kjem Robert Post i duoformat der han har med seg Ronny Yttrehus på gitar.

Overnatting i FjordKysten og Sunnfjord

FjordKysten og Sunnfjord byr på eit variert overnattingstilbod. Her kan du bu godt på moderne hotell, komfortable feriehus og hytter, historiske gardsovernattingar eller ei rorbu i sjøkanten. Eller kva med å tilbringe ei natt på eit fyr? Fellesnemnaren for alle tilboda er at den spektakulære naturen er like utanfor døra.

Planlegg reisen din!

Vil du oppleve dype fjorder, høye fjell, landskap som tar pusten av deg, kultur og de ekte, vestnorske smakene? Da har du kommet på rett sted!

Finn aktiviteter, overnattingssteder, kulturopplevelser og spisesteder for å fylle ferien din med det beste av hva Vestlandet kan by på.

Følg oss:

  • Instagram

    FjordKysten og Sunnfjord

  • YouTube

    FjordKysten og Sunnfjord