This open-air stage is set in the centre of the municipality of Sandnes outside Stavanger, bringing focus back to the local centre in the face of competition from new harbourside developments. The project is the result of a limited design competition, and the aim is to cover as large an area as possible. The roof covers a level, flexible space, creating an acoustic shelter within the open public square. The semi-transparent roof structure is supported on bunched columns in slender sections of solid, untreated oak. The competition design suggested a composite polyester roof, which would have entailed the use of harmful solvents; the covering has therefore been altered to glass shingles,
hung from a secondary structure assembled with only mechanical fastenings. The complex structure has been calculated directly from a 3D digital model, which generated load images for the thousands of nodes and elements.

  • Facebook logo
  • Trip Advisor logo

Contact

Address:
  • Langgaten
  • 4306 SANDNES
Phone:
51 85 92 00
Email:
info@RegionStavanger.com
Website:
www.regionstavanger.com

Where is Norwegian Wood – Lanternen?